Μετάβαση στο περιεχόμενο. | Μετάβαση στην πλοήγηση

1o το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018) με 3 χρυσά και 1 χάλκινο

Το Τμήμα συμμετείχε με τέσσερις φοιτητές στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018), η οποία διεξήχθη από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Η Ομάδα του Μαθηματικού του ΕΚΠΑ αποτελούσε το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής ομάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Στην γενική κατάταξη το Τμήμα  πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν, ενώ η ομάδα της ΕΜΕ πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Αυτή η επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιτυχιών σε παρόμοιους διαγωνισμούς [βλ. συνδέσμους στο τέλος] ενώ μπορεί να θεωρηθεί ως μία από τις καλύτερες επιδόσεις του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του  έλαβαν 3 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο ενώ οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ που συμμετείχαν στην ομάδα της ΕΜΕ έλαβαν ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο.

Αναλυτικά οι φοιτητές της ομάδας ήταν οι:
Γιώργος Κοτσόβολης 37 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).
Γιώργος Γαβριλόπουλος 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).
Παναγιώτης Μισιακός 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΜΠ).
Γιάννης Σημαντήρης 29 βαθμοί, χρυσό μετάλλιο (ΕΚΠΑ).
Ιάσων Μηλιώνης 27 βαθμοί, ασημένιο μετάλλιο (ΕΜΠ).
Σπύρος Πετράκος 17 βαθμοί, χάλκινο μετάλλιο (ΕΚΠΑ).

Συνοδός της ομάδας ήταν ο πολυβραβευμένος φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος σε παλαιότερους διαγωνισμούς Μιχάλης Σαράντης. Επιστημονικά Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών κ. Α. Κοντογεώργης. Τα έξοδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ καλύφθηκαν από το Τμήμα Μαθηματικών.

Τη «χρυσή» ομάδα του ΕΚΠΑ βράβευσε σήμερα, σε ειδική τελετή, ο Πρύτανης καθηγητής Μ. Α. Δημόπουλος, παρουσία και του Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, καθηγητή κ. Κ. Βαρώτσου. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της διάκρισης τόσο για τους φοιτητές όσο και για το Ίδρυμα γενικότερα, σημειώνοντας τη μεγάλη παράδοση της Σχολής σε αυτούς τους διαγωνισμούς.